Monday, August 8, 2011

aktiviti kuih tiram mini

Assalamualaikum..

hai semua..ni la keje aku selama 2ari tak bekerje baru2 ni..1st time puasa setelah bergelar pekerja + isteri..so kat umah memang tak tahu nak buat ape..selalu bangun pagi je dah sibuk kemas umah & masak tuk makan tengahari..tapi bile bulan puasa ni memang dah tak tau nak buat ape la..dah takyah masak..hee~~

last week cari2 la resepi yg best2 & senang2 tuk buat kuih raya ni..dapat la resepi ni..senang je nak buat..nak resepi klik sini..kebetulan bahan2 memang ada kat umah..so try la buat..

kat umah ngam2 je ada 30keping kulit popia..so aku pun try la buat..aku abiskan semua kulit popia tu..hehe

ni la cara2nya..
*yg tak pernah masuk dapur boleh nak buat..senang sangat..*

bentangkan kulit popia..


gulungkan sampai jadi camni..


potong guna gunting ye sampai jadi camni..


then gorengkan sampai kekuningan..


ni la hasilnya lepas goreng..
*aku alas guna surat khabar lama tuk hilangkan minyak tu..*

aku nak buat 2jenis..sira gula ngan sira pedas..yg sira gula dah siap..sira pedas je lum buat..sebab yg ni nak buat banyak sikit..so tunggu banyak baru buat semua..ok la..selamat mencuba la ye kawan2..

*jom klik sini ramai2..*

1 kata-kata orang ramai:

c genk bah ne said...

senang je nak wat hehehe

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!