Tuesday, November 29, 2011

akibat terlalu rajin..hee~~

Assalamualaikum..

entri kedua utk harini..maklum la tak banyak keje..esok lusa banyak la keje aku ni kang..seperti yg sedia maklum..semalam 28nov adalah cuti umum..sempena awal muharam..tapi incit hubby saya tak cuti..kene keje..so kitorang tak dapat la dukm kat kampung lama2..

aku pun kebosanan & tak tau nak buat ape kat umah..nak kemas umah memang incit hubby tak bagi la..dia bagi masak,sidai baju,cuci pinggang ngn lipat baju je..yg lain banyak yg dia buat..cuci pinggan pun biasa dia yg buat..*alahai..sayang bini ke..*

so..aku pun bersilat la kat dapur utk menyediakan juadah yg enak utk lunch..dah lama tak masak spesial utk hubby..

#sup cendawan#

#sos cendawan#

#set bersama sos cendawan#

#set tanpa sos cendawan#

menu sihat..utk hubby yg tgh diet & utk aku yg tgh pregnen ni..daun salad, coleslaw, kentang goreng, ayam panggang..1st time try buat ayam panggang ni..selalu guna resepi lain..tapi kali ni try resepi lain lak..alhamdulillah menjadi..ala2 kenny rogers gitu..memang sedap..sampai hubby rasa nak tambah je..sos cendawan tu pun 1st time gak buat..menjadi gak..tapi agak pekat..incit hubby sampai ratah camtu je..sup cendawan tu just guna yg dalam tin..tu memang feveret incit hubby..

lain kali kalau cuti boleh buat lagi..sebab senang je..cuma nak perap yg kene lama..bagi ayam tu meresap dgn rempah..baru kaw..

ok dear..selamat mencuci mata..daa..

4 kata-kata orang ramai:

AreNieZa said...

prgh!!!! aii... owg dok lapo nih.. makanan lak y die tunjukk... nk skit.. suapkan

honey_neeza said...

dtg la umh..hehe..tp kene roger2 dlu..klau dtg men terjah je..mmg xdpt la..

AreNieZa said...

tggu cuti sem la jawabnyer.. hehe

honey_neeza said...

cuti sem 2 ble..

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!