Thursday, June 9, 2011

pelaminku..

Assalamualaikum..

bertemu kembali..ok..semalam dah kata nak bagi gambar pelamin kan..ini dia..
taraaa.........


tema majlis adalah pink purple cream..tapi cream dah jadi putih..kira cam broken white la..suka sangat pelamin ni..rasa cam nak biarkan je tak nak bukak..tapi nak buat camne..nama pun sewa kan..akur je la..


pelamin ni memang menepati ciri-ciri pelamin yg aku nak..ni pun kira rezeki gak..asalnya pelamin design ni dah ditempah orang..rasa kecewa gak la..tapi last minit orang tu tukar pelamin lain..so aku dapat la pelamin ni..design asal tuk pelamin ni memang lain..tapi aku request ikut ape yg aku nak..tu yg bestnya butik andaman aku amik ni..senang dirunding..boleh ikut citarasa kita nak..


tang kerusi tu memang request from my mom la..dia yg nak sangat guna kerusi tu..nak dijadikan cerita..disebabkan nak sangat kerusi tu..kerusi tu diletak atas pelamin pada malam sebelum majlis..beberapa hari lepas pasang pelamin tu memang kosong tanpa kerusi la..


bab pentas lak..aku saja nak pentas saiz tu..besar..aku ingatkan kecik je pentas tu..bila pasang..pergh..memang besar la..dalam adik beradik aku seramai 5orang ni..pelamin aku la paling besar..hehe..tapi best..


yg paling aku suka adalah bunga2 tu..SUKA SANGAT..!!!


bunga telur tu sponsor drpd sepupu aku..cantik sangat..kaler pun memang kene dgn tema..


ok la..abis cerita pasal pelamin..cerita lain lak..


ok..gambar bawah ni gambar hantaran coklat tuk pihak lelaki..yg ni memang aku buat sendiri..nama pu tokey coklat & kek kan..kene la buat sendiri..lagipun asyik buatkan utk orang lain je..nak gak buat utk diri sendiri.. design ni memang aku lum pernah buat utk sape2 sebelum ni..ni la kali pertama buat..idea sendiri..plan asal nak buat lain..tapi jadi lain..hehe..biasa la tu..tapi nasib baik la tuk diri sendiri punya..simple..tapi ok la..puas hati aku buat benda ni.. gambar atas ni lak hantaran cupcake tuk pihak lelaki..cupcake tu je yg aku tempah kat kawan baik aku..dia pun memang buat bisnes cupcake ni..memang ikutkan hati nak buat sendiri..tapi memang dah takkan sempat pun..krim tu memang aku yg buat la..gambar tempah je dari http://dianadelight.blogspot.com/.. memang tempah kat dia kalau ada customer mintak cupcake bergambar..


gambar bawah ni paling aku suka..wedding cake aku..hehe..kek tu aku tak dapat nak buat sebab dah kesuntukan masa..maklum la..plan asal nak kawin 28mei..tapi sebab hubby nak kene start keje baru 3mei..tarikh pun diawalkan..


cupcake yg bawah tu aku la yg buat krimnya..cupcake order kat kawan baikku..kebetulan 2hari sebelum majlis tu ada orang tempah 200pcs cupcake tuk majlis aqiqah..asalnya memang tak nak amik tempahan tu..tapi kawan baik yg order & kebetulan nak buat utk cupcake wedding sekali..aku terima je la tempahan tu..


yg paling menarik perhatian ramai adalah cupcake yg ada strawberry tu..abis acara potong kek je..cupcake tu licin..tinggal kek je yg ada..ish..dasyat betul..budak2 la suka yg strawberry tu..ala..tau..nak strawberry tu je kan..hehe.. k la ye..dah penat menaip lak..nak sambung keje lain..daa...

1 kata-kata orang ramai:

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!