Monday, August 15, 2011

gelagat kanak-kanak

Assalamualaikum..

waa..dah lama tak update blog la..agak sibuk sikit ujung minggu masa tu..sebab company ada buat IT Festival..pastu sibuk lak nak balik kampung..kalau dah balik kampung jangan harap la nak menaip ni..dapat BW je..

sedar tak sedar jap je dah tengah bulan kan..kat radio pun dah start mainkan lagu raya..waa..rasa tak sabar lak nak raya..ye..2minggu lagi raya..ujung minggu depan aku dah sibuk nak balik kampung tuk sambut raya..minggu ni mesti sibuk nak buat kuih raya..

ok la..berbalik pada tajuk..entri ni aku buat sempena festival masa tu..masa festival tu..acara waktu pagi ada pertandingan mewarna..memang aku tergelak2 la tengok budak2 ni mewarna..macam2 gelagat..

ok..jom enjoy dengan tengok gambar..

[kumpulan kanak-kanak bangsa india]

[kumpulan kanak-kanak bangsa cina]

[kumpulan kanak-kanak bangsa melayu]

ni gelagat seorang budak yg memang jadi tumpuan ramai..


*orang belum suruh mula..dia dah mula dulu dengan seni tersendiri..*

*pertandingan bermula..dia dah nak penuh dah kaler..haha*

*tak cukup depan..belakang lak dia kaler ye..*

*bile dah penat..dia tengok orang ramai..*

ok..yg ni lak antara seni budak2 yg buat upin ipin jadi alien..haha..macam2 kaler diorang kaler kepala upin ipin ni..

(see..muka ipin jadi kaler pink..upin lak kaler kuning..alien dari planet mana la ni kan..)

gambar2 bawah ni lak antara yg aku suka tengok..kemas & kreatif..

#budak ni paling aku tabik..sebab pandai gile guna crayon..susah nak tengok budak kecik pandai guna crayon..kalau tak silap umur budak ni baru 5tahun..#

#nampak tak towel kat tepi tu..bile crayon tu bercampur kaler je mesti dia lap guna kain tu..sweet je tengok..hee~~#


|ni antara kaunter jualan barangan komputer kat dalam dewan..not bad la harga yg ditawarkan..murah gak|

ok..ni lak gambar barisan pemenang bersama orang kuat festival ni..tahniah ye..

semua peserta terdiri daripada rakyat Malaysia..ya..1Malaysia..pemenang yg dipilih pun mestilah 1Malaysia..

dari pemerhatian aku..budak cina paling pandai mewarna..maybe kat sekolah dia dah di ajar mewarna dengan betul..budak india lak lebih suka gunakan banyak kaler & kebanyakannya diorang suka kaler ngan pekat..budak melayu lebih suka kaler ngan warna lebih cerah..dan nampak cair je..pucat..

ala..budak2 lagi kan..tapi memang best tengok gelagat diorang ni..tengok2 gak peralatan yg diorang bawak..memang beza tiap bangsa..terdetik la sikit kat hati ni masa mula2 tengok & berjanji kat diri sendiri nak bagi yg terbaik tuk anak aku nanti..nak ajar dia mewarna dengan cara yg betul..yeah..!!!

ok la..nanti sambung lagi..daa...Selamat Berpuasa..!!!

2 kata-kata orang ramai:

c genk bah ne said...

kanak2 ne kdgnya menyakitkan hati..tpi mereka lah yg gembirakan kita

honey_neeza said...

btul..kdg rs geram je lg2 ble dia wt hal..tp ble ingt blik..lh wt kte tgelak..:)

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!