Saturday, August 20, 2011

projek kuih raya..!!!

Assalamualaikum..

waa..dah puasa hari yg ke-20 la..9ari lagi nak raye..???cepatnya..kejap je kan masa berlalu..ujung minggu ni memang aku agak sibuk sikit..nak buat kuih raya la..ape lagi..yg paling penting menyiapkan tempahan kuih raya..walaupun tak banyak..kire ok la kan..aku pun bukan memang amik tempahan..kalau ada orang nak je aku buatkan..kalau tak memang tiap tahun buat utk sendiri je..

tahun ni tahun pertama aku beraya sebagai isteri..dan juga menantu..tahun pertama gak raya ada umah sendiri..hehe..so kuih raya memang kene buat lebih la..sejak 2tahun lepas..memang aku totally amik bahagian utk buat kuih raya ni..mak aku dah pencen dah..selalu aku tolong dia buat je..tapi since aku abis study..aku lebih suke buat sendiri..*mak aku pun dah caya la aku boleh buat..hee~~*

tahun ni memang aku dah buat list nak buat kuih ape..aku ingatkan nak buat dalam 3jenis je..tapi sekarang ni dah jadi 7jenis kuih..aku memang tak suka beli..sebab ape??? sebab kalau beli tu biasanya indah rupa dari rasa..aduyai..memang tak suke la beli..rela buat sendiri..lagipun berbaloi + puas hati..boleh letak macam2 kat dalam biskut tu..ikut selera kite..kalau nak beli pun aku beli kerepek je..setakat ni aku dah beli 4jenis kerepek..walawei..agak2 dah berapa banyak ek kuih raya aku tahun ni..dah 11jenis dah..mak aku nak buat 1jenis je..yg ni memang aku taknak kacau..haha..so..kuih raya aku dah ada 12jenis..yeah..!!!banyak gile..orang yg datang kat umah lum tentu ada..kalau takde..aku & hubby je la yg makan..kalau dah tak larat nak makan..suruh je hubby aku panggil mat bangla datang..suh diorang perabis sama itu kuih raya..

bab buat kuih ni memang aku suka..insya Allah 1ari nanti aku nak jual kuih2 raya aku ni..tu pun kalau larat la..sekarang masih bekerja..tak dapat nak buat lagi..dapat buat atas permintaan je..tapi cita-cita tu memang ada la..

ok la..aku tengah bakar biskut tu..kang hangus lak..hehe..ni pun curi masa jap update blog..ok..daa...

2 kata-kata orang ramai:

feza said...

wah..projek kueh raya..raya sakan ni.hehee

honey_neeza said...

sakan xsakan sgt la..kuih je byk..tp shoping yg lain2 xlg..xsmpt..

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!