Wednesday, September 7, 2011

anugerah Allah yg sangat bernilai

Assalamualaikum..

selamat pagi semua..camne mood keje..dah datng tak..yg student lak..ramai yg dah nak start sem balik kan..mesti rasa malas sangat nak start rutin lama tu..sama la cam aku ni..dah 3hari bekerja semula..mood still takde..still dalam mood cuti..mood raya tu mungkin dah berkurang la..tapi mood cuti tu yg takleh bla..badan & otak still rasa nak bercuti lagi..

ok3..berbalik pada tajuk..anugerah allah yg sangat bernilai..agak2 ape ek..cuba tengok gambar bawah ni..


yup..baby..ataupun bayi..gambar katun je pun dah nampak comel..semua orang yg dah kawin mesti nak baby kan..termasuk la gak aku ni..sape taknak baby..ops..jangan salah faham ye..ni bukan bermaksud yg aku & hubby nak dapat baby dah..

entry kali ni agak emosi sikit..ye..aku & hubby boleh dikatakan baru je kawin..baru 4bulan 6hari..tapi bagi kitorang cam dah lama dah..lagi2 la kitorang ni memang dah lama bercintan sebelum kawin..ada la dalam 5thn lebih..lama kan..sebelum bercintan dah kenal dalam 2bulan..kire2 tempoh perkenalan kami mau 6thn lebih dah..*6thn tu dah sekolah tadika dah..*

kitorang memang tersangat la suka budak2..dia dah terbiasa ngan adik2 dia yg ramai..aku lak dah terbiasa ngan anak buah yg berderet2..memang tak kekok la nak melayan..di tambah lak ngan memang suka kanak2..bile kawin..memang mengharap dapat anak cepat..tapi sehingga hari ni belum ada lagi berita yg dapat menggembirakan hati..

memang cemburu sangat dekat kawan2 yg kawin lebih kurang je ngan kitorang & dah pregnant..so jeles..!!!tapi bile cakap kat hubby..dia mesti kata belum ada rezeki lagi..lagipun baru je kawin kan..erm..yela..time raya masa tu..aku memang dah agak dah..mesti ada yg bertanya..mesti ada yg mengusik..aku..hanya mampu tersenyum..hanya mampu menjawab belum ada rezeki lagi..

sepanjang raya masa tu kitorang menumpang kasih pada anak akak aku yg tersangat la suka orang dukung dia..langsung tak takut orang..dia ni memang dari dalam pantang dulu aku dah jaga..setakat nak bancuh susu,susukan & tidurkan tu dah tak kesah..tepuk2 je dah tido..bile hubby dukung dia pun dia ok je..suke je..sampai akak pun cakap yg hubby pandai jaga budak..anak buah yg lain jangan cakap la..memang rapat dengan aku..ngan hubby pun dah mula rapat..sebab hubby suka buat lawak depan diorang..*indahnya saat tu*..anak adik dia yg takut orang & taknak ngan orang lain selain mak ayah dia pun hanya nak dengan aku je..adakah naluri keibuan lebih tinggi..wallahua'alam..

kadang2 aku rasa nak nangis bile fikir..bile cakap kat hubby pun dia leh relax je..dia selalu bagi jawapan yg sama..pastu orang kata kite jangan mengharap sangat..jangan fikir sangat..erm..aku memang nak buat camtu..tapi keadaan sekeliling memaksa aku utk fikir & mengharap semua tu..

perlu positifkan diri..bile sedih..aku mesti pujuk diri sendiri..aku selalu cakap..ape yg terjadi mesti ada sebabnya kan..Allah lebih tau yg terbaik tuk kite..Dia takkan uji tanpa kemampuan aku tuk hadapinya..ape yg Dia aturkan lebih cantik dari ape yg aku aturkan..aku hanya mampu berdoa..utk dipermudah & dipercepatkan mendapat zuriat..

korang semua pun tolong doakan ye..

3 kata-kata orang ramai:

AreNieZa said...

relax yek kak... makteh nieza da kwen 10 thn.. msh xde bby lagi.. uhuhu.. akk kne doa dan berusaha k.. =)

honey_neeza said...

2 la kn..along pun dh kawin 5thn..cuak gk ni..

MindHeartBodySoul said...

Amiiiin...saya pun turut mendoakan yg terbaik buat eza...

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!