Saturday, October 1, 2011

susu Anmum menjadi pilihan..

Assalamualaikum..

bertemu kembali..hee~~lately memang agak malas nak update blog..tapi ni terajin lak..

tara...

petang tadi pegi belanja barang dapur & lauk pauk..aku pun cakap la kat hubby nak beli susu..dalam banyak2 jenama yg aku ingat 1 ni je..anmum..cari2..jumpa la cam kat atas tu..Anmum Materna..beli dalam kotak je..senang kot..murah pun ye gak..aku beli yg plain..ada perisa coklat..tapi aku taknak..takut loya..

memang excited sangat..lagi2 la ni 1st time pregnant kan..anak sulung la katakan..aku lak memang suka susu..setakat ni ok je..takde muntah2..loya2 tu biasa kot..ofismate aku kata untung la tak muntah2..tu dah kire 1 bonus..hopefully memang aku tak muntah2 la..cuma aku tak boleh nak bau sesetengah benda..antaranya kesukaan aku ni..yg diperbuat daripada susu..keju!!!keju yg keping tu aku boleh bau lagi..tapi nak makan memang tak nak telan dah..keju yg parut/serbuk tu memang aku dah tak boleh bau..bau je rasa nak muntah..makanan2 basi pun aku tak boleh nak bau..terutama yg masam2..termasuk la sos tomato & buah tomato..

makanan2 memang dah banyak memilih sekarang ni..nak makan mesti tanya tekak dulu nak makan ape..kalau tak memang makan sikit je la..tapi kalau dah tanya pun bukan aku makan banyak..cuma aku makan berulang la..tu memang biasa sangat walaupun tak pregnant..cuma sebelum pregnant tak bape kerap la nak makan..sekarang ni tak boleh lapar langsung..kalau tak layan lapar tu..perut ni rasa cam kebulur sangat..kat ofis pun aku terpaksa la bawak cornflake tuk aku kunyah2 bile lapar..tak lupa gak aku selalu bawak calci yum..yg memang menjadi kesukaan aku sebelum pregnant lagi..

terasa banyak benda nak kongsi..tapi awal lagi kot..relax dulu..hehe..bukan ape..excited..ok la..nak tido..daa...

2 kata-kata orang ramai:

AreNieZa said...

hahaha... pastu bg abg susu andad.. hahaha

honey_neeza said...

mcm ado je..

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!