Wednesday, September 28, 2011

miracle in my womb..

Assalamualaikum..

hai semua..sihat tak???aku & hubby sihat je..alhamdulillah..sampai arini aku masih tersenyum..hee~~ tengok tajuk je dah tau kan..

yup..i'm pregnant..alhamdulillah..rezeki Allah..walaupun kitorang baru je kahwin 5bulan..tapi nak tunggu dapat berita ni rasa cam lama sangat je..sangat jeles dekat kawan2 yg dah pregnant + dapat baby..

now my turn pulak..happy memang tak terkata la..semalam scan..baru dalam 5weeks..scan pun dah nampak tempat baby tu..sangat teruja..sayangnye masa pegi klinik tu hubby tak dapat ikut sebab ada meeting..rasa hati ni dah tak boleh nak tunggu sampai hujung minggu..so decide pegi sendiri..aku dapat tunjuk yg printed je la kat hubby..

now hubby makin rajin buat kerja umah..dia taknak aku buat kerja2 berat..even lantai bilik air licin pun dia boleh jerit bagitau kat aku..alalalala..sweetnye rasa..hubby memang suke baby/budak..so kene la jaga aku kan..

ramai yg tanya ada mabuk2 tak termasuk la my mom..stakat ni belum ada..tak tau la next week kang camne..tapi bau2 memang dah memilih je..bau strepsil yg memang aku tak kesah selama ni pun aku kata busuk..even seminggu sebelum tau aku pregnant lagi memang aku dah kata busuk..sampai hubby pun perasan..tapi time tu ignore je sebab belum miss period..

makan pun cam dah start takde selera..bagi ayam kfc depan aku pun aku tak boleh nak abiskan..aku memang tak bape suke ayam..tapi ayam kfc setakat 2ketul tu boleh je nak telan..ni nak abiskan seketul pun susah..alahai tekak..macam2 la..mulut pun rasa pahit je..pas makan je rasa pahit..asyik rasa nak makan bia tak rasa pahit..tapi bile nak makan tak lalu pulak..

setakat ni susu memang aku suke lagi la..yogurt pun still boleh telan..calci yum kesukaan aku tu pun masih boleh telan..tapi keju yg keping2 2 aku dah taknak..dulu 8keping pun selambe je aku makan tanpa ape2..la ni dah taknak makan dah..ish..macam2 kan orang mengandung ni..kene tabah je la hadapi..

ok la..aku nak bersiap pegi keje..dah 2hari tak masuk ofis..entah ape la dah jadi kat atas meja aku tu kan..adus..doakan yg terbaik ye utk kami..daa...

2 kata-kata orang ramai:

AreNieZa said...

nieza pon excited gak nih.. anak buah kowt.. hehhe..
angah mmg romantik kn3.. hehehe

honey_neeza said...

hahahahaha..romantik ke..

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!