Monday, December 5, 2011

gerakan pertama..!!!

Assalamualaikum..

hai semua..tempat korang hujan tak..kat sini asyik hujan je la..air sungai pun dah naik dah..kalau hujan lagi mesti melimpah..so banjir la jawabnye..tapi hopefully lepas ni panas..takde la risau banjir nanti..

ok3..berbalik pada tajuk..*dah tersasar jauh lak..*

gerakan pertama baby dalam perut ni berlaku sabtu malam yg lepas..03122011..baby genap 14minggu = 3bln setengah..time tu aku baring depan tv sambil tengok cerekarama..baring tegak sebab memang dah mengantuk pun..tapi nak tengok cerite tu sampai habis gak..tibe2 perut terasa cam keras & berdenyut..terus terdiam..tapi tak sempat nak pegang..takut rasa tu hilang..

tengah berdenyut2 duk termenung jap..terfikir..baby gerak ke..pastu rasa tu hilang..aku guling2 jap..bile tegak balik..tak lama lepas tu rasa lagi..tapi jap je..terus tanye hubby..'camne rasa baby gerak ek'..hubby pun mane la tau kan..so aku pun buat tak tahu je la..tapi sebelum2 ni memang tak pernah rasa camtu..aku pun ignore kan je..tapi masih ingatkan pergerakan tu camne..

esoknye (ahad)..nurse datang rumah..buat lawatan rumah..dah check aku..masa dia tulis buku tu..dia tanye ada rasa baby gerak tak..aku pun cakap tak tahu sebab memang tak tahu baby gerak camne..so ada sorang nurse ni yg tengah pregnent..dia bagitau la rasa cam berdenyut2..sebab ni awal lagi..kalau rasa pun tak kerap..aku tak teringat lak nak cerita ape yg berlaku malam tu..

bile nurse dah balik..baru aku terfikir & teringat nurse tu cakap..so..aku pun yakin la memang aku rasa baby bergerak malam tu..sebab sebelum2 ni memang tak pernah rasa camtu..kawan2 yg dah ada pengalaman pun cakap memang akan rasa cam berdenyut2 je mula2..erm..seronoknye rasa bile dah dapat rasa baby bergerak kat dalam ni..selau cakap kat hubby..baby tengak berenang2 bergolek kat dalam ni..tapi tak rasa pun..berkata melalui pembacaan..

bile dah rasa..alhamdulillah..syukur sangat..terasa jap je masa berlalu..baby dah semakin besar dah..bile baring je..mesti pay attention tuk rasa baby gerak lagi..tapi tak rasa pun..entah2 time aku tengah sibuk buat kerja tu yg dia bergerak2..tapi aku tak dapat rasa..walau apapun..aku tetap akan ingat tarikh tu..

ok la..selamat membaca..sekadar berkongsi pengalaman..daa...

2 kata-kata orang ramai:

AreNieZa said...

waaa.. seronoknyer dgr... excitednyerrr..

honey_neeza said...

wahahahaha..jgn jeles..

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!