Friday, April 12, 2013

Tips - tips yang menjimatkan sabun supaya tahan lama..

Tips - tips yang menjimatkan sabun supaya tahan lama.. 

(Wajib Amalkan!!)

Mencuci muka merupakan salah satu rutin penjagaan wajah yang perlu dilakukan setiap hari. Wajah kita yang sering terdedah kepada debu, habuk, kotoran, lebihan 'makeup' dan macam - macam lagi perlu dibersihkan sebaik - baiknya supaya tidak akan menimbulkan masalah yang lain. Jika muka tidak dibersihkan dengan betul, tidak mustahil jerawat akan naik di muka. Tentu kita taknak kan?? 

Sabun As Beauty berfungsi untuk membuang sel - sel mati ketika proses pencucian dilakukan. Ia juga mampu meningkatkan metabolisme untuk penghasilan sel - sel kulit, melambatkan proses penuaan dan mengurangkan kedutan sekaligus menganjalkan kulit secara semulajadi.

1 ketul sabun boleh digunakan selama 4 bulan secara purata. Walaupun begitu, ia boleh dijimatkan dan kita boleh menggunakan lebih daripada 4 bulan. 

Berikut ialah tips - tips yang boleh korang praktikkan untuk menjimatkan sabun. 

1- letakkan sabun di tempat terdedah cahaya & udara (cthnya: di bahagian tingkap di blik air)
2- letakkan sabun di dalam bekas terdedah/ bekas sabun yang berlubang (supaya xmenakung air jd sabun sentiasa kering & xmenakung air)
3- potong sabun kepada 4 / 6 / 8 bahagian & gunakan satu persatu bahagian
4- ketika nak mencuci muka, gosok sabun di tangan sekejap sahaja dan letakkan di tepi. Gosok lagi sabun di tangan hingga berbuih2 dan selepas itu gosok dimuka pula.

petunjuk sabun digunakan dengan cara yang betul iaitu sabun menipis tetapi bentuk & warnanya kekal sama..kena pastikan sabun korang belum lagi berubah warnanya..Kalau dah warna macam putih susu tu makananya dah kembang dan zatnya pun dah kurang..So kene pastikan sabun tak kembang kerana dikhuatiri zatnya akan hilang..

0 kata-kata orang ramai:

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!