Friday, August 30, 2013

insurans??? perlu ke???

insurans??? perlu ke???

bagi aku perlu..dulu pun aku tak terfikir pasal insurans ni..tahun lepas..hubby dapat offer sebab besday dia..so dia grab la utk kami berdua..Umar lum lahir lagi time tu..hubby amik pun sebab dia dengar leh cover sakit kanser..family aku memang ada sejarah kanser..dia kata nanti ape-ape senang..bukan doa..tapi persediaan..kite tak tau ape jadi kan..

mula-mula dulu memang tak endah pun pasal insurans ni..lepas amik pun wat cam tak tau je..tapi lepas adik excident..kebetulan dia ada insurans..walaupun tak cedera teruk..tapi dia kene operation gak..masuk skru sbb ada tulang kt buku lali dah retak..nak cepat buat..buat kat Hospital Pantai..dua batang skru je dah kene RM 7k..dgn wad kot..aku lupa la..

so dalam hal ni dia claim je la insurans..so kat situ memang jelas la ternampak yg insurans ni agak penting..adik tu bukan takleh nak pi wat kat hospital kerajaan..tapi paham-paham je la kalau kat kerajaan nak kene tunggu turn bape lama lak..dokte klinik yg memang family kitorang biasa pi (dah cam dokte utk keluarga..dah serasi sangat & tau history kami) pun cakap suh buat cepat sebab nanti kalau lambat..boleh tempang sikit & tulang tu akan jadi bengkok..

ok..bukan semua orang ada wet banyak kan..so kalau insurans ni..bayar sikit-sikit..ada pape kite claim walaupun baru bape je kite bayar kan..kire ok la..

yg kitorang amik Prudential..15tahun..nanti dapat balik wet dalam 50%..pastu aku dapat add on..contoh dokte sahkan ada kanser je pun leh terus claim..yg biasa ni masuk wad baru boleh claim kan..yg add on ni pun Prudential gak..tapi aku sorang yg dapat..hubby tak dapat..

Umar punya..aku amin PruBSN..ada simpanan..dia punya mahal sikit..tapi ok la ada simpanan..pastu lama sikit..sampai 70-80tahun..kitorang berdua 15tahun je pastu nak sambung ke tak leh pilih..yg Umar punya tu..boleh la simpan utk dia nak belajar nanti..takyah la amik PTPTipu tu..huhuhuhuhu

so..kalau sape-sape tanya insurans ni penting ke tak..bagi aku penting..sekarang rasanya dah ramai yg mampu nak amik insurans kan..utk persediaan gak..lain la kalau dia boleh kumpul duit banyak-banyak khas utk perubatan dia kan..

ok la..caucincau..

1 kata-kata orang ramai:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!