Tuesday, June 14, 2011

SEGMEN SIMPLE: MENU AKU MASA BERDUIT DAN MASA TAK BERDUIT (SENGKEK)..

Assalamualaikum..

sedang2 berblogwalking..tibe2 terbaca pasal benda ni dari blog scha..terasa lak nak join..lagipun sekarang memang ngah sengkek..hehe

korang nak join..klik banner tu tak pun klik sini..

lepas tu..buat la 1 entri cam kat bawah ni..

Menu aku masa berduit:

-> nasi lemak sambal sotong/udang/ayam/kerang..

-> tiap hari serbu pasar malam..hee~~

-> beli ikan mahal2 & masak sedap2 kat umah..

Menu aku masa tak berduit(sengkek):

-> nasi goreng kosong..

->nasi putih & telur goreng..

-> roti gardenia dgn telur hancur..

***prinsip aku..hari keluar gaji tu je makan sedap..tapi jangan sampai membazir..sebab hubby selalu cakap..bukan seari je nak hidup sampaikan nak makan semua tu dalam seari je..hee..ari selepas gaji tu kene pandai2 la nak bajet..tapi memang tak lari la dgn perkataan sengkek tu..lagi2 bile bulan tu banyak pulak nak kene bayar..

**so..konklusinya..berjimat2 la kalau nak makan menu sedap2 tiap hari..tak pun pegi bukak restoran tak pun gerai makan pun jadi la..leh makan sedap2 tiap hari..*tu pun kalau masak sedap la*..

ok..daa..

7 kata-kata orang ramai:

NasZ said...

Menarik kat konklusinya..buka kedai makan boleh makan tiap2 hari..huhu..

thanx sebab sudi join, jom terjah entry geng lain yang join gak..saya ada buat list..jom..

LIST BLOGGER YANG JOIN SEGMEN SIMPLE : MENU AKU MASA BERDUIT DAN TIDAK BERDUIT (SENGKEK)...

PeRmAtA bIrU said...

hahhha.... betul2 kita kena berjimat cermat...

Kathy Tuah said...

pasar malam kat semenanjung memang best!

honey_neeza said...

en.nasz:welcome..ok..sy terjah skrg..!!!
permata biru:ya..jimat e2 perlu..
khathy:mmg best pun..terbaik..!!!(ayt boboi boy..hee~~)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

stuju!!

sedap kan tempe goreng..nyum3..

mama comel said...

ahahaha..suka2...suka dengan pepatah angah tu...hahaha..:)

De'din said...

tyme ade duit
makan x kira apa dah,,
jnji perut kenyang,,
hehe

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!