Saturday, June 11, 2011

suratan atau kebetulan..

Assalamualaikum..


Good Morning..!!!ape khabar..???korang sihat..aku & hubby sihat2 je..cuma harini dgn esok kene kerja..kesian lak kat hubby duk sorang2 kat umah..takpe la..bukan pegi mana pun..dah tugasku begini..*cam poyo je ayat*


berbalik pada tajuk..erm..bukan ape..teringat dgn ape yg berlaku..antara suratan ataupun kebetulan..tapi aku yakin..semua ni memang dah di aturkan oleh Allah..


ceritanya begini..10thn lepas aku kenal dgn sorang lelaki ni..time tu budak sekolah lagi..orang kata baru nak belajar bercinta..couple tak lama pun..3thn setengah je..nak dijadikan cerita..masa bercinta tu ada la kitorang berjanji tuk kawin 10tahun lagi..tapi nak buat macam mane kan..dah memang jodoh tak panjang..


selepas break..tak lama lepas tu masing2 jumpa la pengganti..dia kenal isteri dia..dan aku lak kenal suami aku..


antara suratan ataupun kebetulan tu..kitorang kawin pada tarikh yg sama..iaitu 1MEI2011..bila dapat tau dia pun kawin pada tarikh tu..aku pun terfikir..ni ke janji kitorang dulu..nak kawin selepas 10tahun..tapi..kami kawin dgn pasangan masing2..


Allah tu maha mengetahui kan..ape yg dijanjikan memang betul tertunai..cuma..dalam situasi berbeza..aku tak pasti la dia ingat ke tak..tapi aku memang ada cerita kat hubby..


sedih..???tak pun..takde rasa ape2..kami bahagia dgn pasangan kami..alhamdulillah..ada gak aku datang wedding dia kat umah belah lelaki..ya..umah dia..siap bawak hadiah lagi..secara kebetulan..hubby kawan lama masa kerja tempat lama diorang dulu..erm..kebetulan lagi kan..


ape2 pun yg terjadi..semuanya dah tertulis..dan Dia lebih mengetahui ape yg dah berlaku,sedang berlaku dan juga akan berlaku..pasti ada hikmah dgn semua yg berlaku kan..jangan sesekali mengeluh dgn ape yg berlaku kat kite..semua tu adalah yg terbaik..


ok la..semoga happy2 selalu..daa..

5 kata-kata orang ramai:

mama comel said...

haa...jgn nakal2 taw...:)

honey_neeza said...

eh..x..x..baikk..hee~~

.:Farah Liyana:. said...

neeza :)

honey_neeza said...

farah liyana : i follow..hee~~

c genk bah ne said...

betul..jgn sesekali ,mengeluh dgn apa yg terjadi..pasti ada hikmah

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!