Wednesday, June 15, 2011

syukur..

Assalamualaikum..



comel tak gambar kat atas ni..hehe..comey kn..rasa nak cubit2 je pipi budak tu..


ok la..arini nak cerite pasal syukur..tatkala aku memandu viva putihku..sedang ronda2 sambil buat kerja..ternampak la orang kat basten..ngah tahan bas..tibe2 termenung..terasa dah lama tak naik bas biasa..kalau ada pun bas express..tu pun dah dekat 2tahun yg lalu..


pastu aku pun bermuhasabah diri la..aku patut bersyukur sebab naik kereta..dapat bawak kereta sendiri..tak kene hujan..tak kene panas..ada aircond lak tu..terasa sedih pun ada gak tengok orang lain yg kene naik bas..lagi2 la orang tua..budak2 kecik..baby..erm..kesiannya..ye..aku memang patut bersyukur..walaupun kadang2 rasa sesak..rasa susah sangat..tapi ada orang lain lagi susah daripada aku..


hidup kite senang tak bermaksud kite boleh lupa orang yg susah..cuba kite fikir..lahir2 je kite terus senang ke???tak kan..mungkin ye..tapi sebab mak ayah kite dah memang senang..tu pun mesti mak ayah kite pernah rasa susah..betul tak???


en.hubby pernah sound adik dia sebab dapat markah exam teruk..suka sangat ayat dia..tapi rasa pedas gak la dengar..dia sound camni..'ko tak belajar ko gak yg bodoh..takde orang yg lahir2 je pandai kalau tak belajar..kang ko nak jadi ape kalau bodoh..mak bapak ko bukan firaun tinggalkan harta banyak2..'..tang firaun tinggalkan harta tu yg aku terfikir..camne la hubby aku ni leh keluarkan ayat camtu ek..mulut dia sound orang memang dasyat..sakit gak la jiwa ni dengar..tapi sape yg dah biasa memang dah tak kisah..dia marah maksudnya dia kesahkan kite..i love u la dear..


so..konklusinya..bersyukur la ngan ape yg kite ada..berusaha la tuk dapatkan yg terbaik tuk kite..hanya kite yg dapat ubah hidup kite..bukan orang lain..adik2 yg ngah sekolah lagi tu..belajar la rajin2 ye..kite takkan pandai kalau kite tak usaha..kalau kite malas..takde ape yg kite akan dapat..kehidupan dunia semakin mencabar..bersiap sedialah..


ok..daa...

2 kata-kata orang ramai:

NasZ said...

betul2..syukur dengan apa yang ada sekarang..Alhamdulillah sebab negara kita aman..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN PALING SIMPLE: BAGI SAYA SATU AYAT...

c genk bah ne said...

bersyukr dngn apa yg dimiliki

Pstt: comel baby tu

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!