Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..

Assalamualaikum..

nak join segemen Abg Ben lak..lebih kurang je ngan segemen yg aku join tadi..tapi ni lain sikit..

korang nak join gak..klik banner bawah ni..

ceritanya begini..masa kali pertama aku puasa rasanya time tu darjah1..ke 6tahun..entah la..lupa lak..tapi yg memang ingat time tu aku dah start sekolah dah..bile sekolah kan mesti penat..lagi la aku ni duk Johor..petang lak ada sekolah agama..memang penat sangat la..so mak & abah pun cakap..puasa je..nanti tengahari balik sekolah minum air..aku & adik pun pe lagi..puasa je la..tiap ari tak sabar nak balik sekolah..sebab nak sahur minum air..haha..kadang dapat la makan..kadang minum air je pun dah cukup..biasa la budak2..


makan paling aku suka masa berbuka adalah tauhu sumbat..rata2 kat sini tauhu sumbat makan nagn kuah kacang..cam kuah rojak tu..memang feveret aku la..letak sayur banyak2..kuah banyak2..nama je tauhu sumbat..tapi aku tak suka tauhu tu disumbat dengan sayur..nape???sebab nanti sayur tu dapat sikit je..lagi 1 aku ni tak bape suka tauhu..hehe..saya memang pelik ye..tapi yg penting..aku memang suka tauhu sumbat yg mak aku buat tiap kali buka puasa..dari kecik sampai la besar..walaupun memang tak dapat la nak makan tiap ari..

begitulah cerita aku masa kali pertama puasa dulu & juadah yg aku suka masa berbuka..

semoga berjumpa lagi..daa...

5 kata-kata orang ramai:

ɀʉɱʁɩ said...

??tak suke tauhu tapi suke tauhu sumbat??cane tu??hahaha..


http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di.html

honey_neeza said...

cmtu la gamaknya..hehe

DaYaH JeLitA said...

pehh tauhu sumbat..nak cari ah japgi lama tak makan..huhu..saya join gak segmen ni..singgahla kalaw sudi :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Cik Bunny said...

Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

honey_neeza said...

dayah:cari jgn xcari..hehe
cik bunny:thnx..ada diskaun x..hee~~

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!