Thursday, November 10, 2011

pasembur oh pasembur..

Assalamualaikum..

entry kedua utk arini..saje tengah bosan2 ni ngadap la blog..

cer tengok gambar bawah ni..

*pasembur..curi kat pakcik gugel*

ee..terliur la tengok..dah lama mengidam benda ni..sejak sebelum pregnant lagi..dulu aku ni study kat penang..so memang rajin la makan makanan penang ni..tapi sekarang dah lama tak pegi dah..selama belaja kat sana pun dapat makan pasembur ni sekali je..yela..dulu student lagi..mana ada transport nak pegi makan2 camni..bukan dekat..kalau yg tak sedap tu dekat jugak la..yg sedap tu agak jauh..kat belah pulau sana..nak pegi pun susah..merasa la sekali je..tu pun sebab incit hubby (dulu pakwe je) pinjam motor kawan..kalau tak memang tak merasa la..

ada lagi satu makanan yg aku mengidam gak..nasi kandar..tapi aku suka nasi kandar kat satu tempat ni je..kat restoran khalil nasi kandar..tapi yg dekat sebelah hostel USM tu..fries kat situ pun sedap gak..dia punye sos yg spesial..aduh..bile la dapat nak pegi penang ni..dulu ada plan nak pegi ujung tahun ni..yela..ujung tahun kan ada pesta Pulau Pinang..sambil nak makan tu nak berjalan la sekali..sambil2 tu leh mengimbau balik kenangan masa bercintan..haha..

hajat tu maybe tak kesampaian..sebab utama tu aku dah pregnant..agak susah la nak pegi jauh..lagipun nak pegi mesti banyak guna duit..duit lak sekarang tengah saving utk baby yg bakal lahir nanti..bile dah pregnant..dah tak boleh lasak sangat..susah la sikit nak naik bas turun bas kang..nak bawak kereta cam alang2 je pegi berdua..pegi sana pun bukan nak shopping ke ape..just nak jalan2 & makan2 je..

kesedihan melanda diri..ape2 pun still mengharap dapat pegi sebelum baby keluar..kalau dah ada baby kang lagi susah nak merayau kat sana..walaupun rasanye lagi best bile pegi dah ada anak..hahaha..ok la..daa..

2 kata-kata orang ramai:

oshin-jamel said...

x pernah mkn..teringin gak nk mkn..hehehe

honey_neeza said...

jom p penang jom..p mkn..seddddddaaaaaaaaaappppppppppppp....!!!

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!