Sunday, January 5, 2014

dilema!!!

Assalamualaikum..

Ahad pertama tahun 2014..bagi negeri lain mesti sama je kecuali JOHOR..lagi-lagi yang ikut cuti Jumaat Sabtu..macam aku la ni..rasa pelik bile Ahad pi keje..

tajuk? dilema? apakah?

hahaha..aku tengah dilema ni..bukak emel..baca emel daripada bos..meruntun jiwa jap..

terus terang je la ye..i had make a big decision..RESIGN!!!
Khamis lepas aku emel bos notis berhenti kerja untuk dapatkan sokongan beliau sebelum aku serahkan ke bahagian HR..lepas hantar terus buat kerja luar & baru harini berkesempatan bukak..walawei..bile baca..meruntun jiwa..terasa cam bos aku tengah menangis sambil tanda soal.

" Why Siti you make this decision.  You are a good subordinate to me, a very commited & responsible personnel…

Please let me …."

arghhh!!! aku lak tak tau nak jawab ni..dah jadi dilema tau nak resign..actually since last year aku nak resign..tapi hold dulu sebab biz belum stabil..husband pun baru lampu kuning je..

now..husband dah bagi lampu hijau..dah terlebih hijau dah pun..siap bising lagi asyik tanya bile nak anta surat..aku ni duk bertahan la gak konon nak sampai bulan Disember 2013..konon lagi biar habis tahun utk kira prestasi..padahal tu alasann je tak nak sampai perasaan ni tiba..

since masuk department baru ni aku dah rasa selesa..cuma aku keje sorang..everything buat sendiri..even uruskan file ISO yang berlambak tu..kira stok (sebab material department)..ambil stok pun aku..agih stok..ke hulur ke hilir semua sendiri..no assistant..sebab big bos tak lepaskan utk ada assistant lagi..

my boss sangat best orangnye..tak pernah marah..jenis tolak ansur & boleh faham ape-ape masalah kite..kawan-kawan lain pun ok sangat..ini yg buat aku dilema..yg buat aku utk hold dulu segalanya..since kalau aku pregnant lagi pun my boss dah cuak takde sape akan ganti tempat aku..adehai..

so now..HOW??? aku dah jadi pening..aku nak hantar surat kat bos yang menggigil tau..kalau suruh hantar surat kat HR..relax je..ape cer?

nak jawab emel bos ni nak kene buat karangan ni..

doakan la permohonan aku ni berjaya..

1 kata-kata orang ramai:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!