Tuesday, February 18, 2014

24jam Allah Bagi

Assalamualaikum..

Lama tak update sini..selalu update kat blog satu lagi..meh jenguk blog I yang satu lagi tu.. http://mommykhalifah.blogspot.com ..hihihi

Aku ni sibuk sikit je..sebab tu malas nak update blog ni..ada je nak share..tapi sakit M kan memang susah nak ubat..hahahahaha

saje je tepek gambar sendiri

Kalau sape yang follow fb aku memang tau la ape aktiviti aku tiap hari..ada je kan aku update..pasal Shaklee dah tentu la..pasal jahitan lagi..kraf lagi..roti lagi..macam-macam kot..sampaikan ada je yang bertanya “ko ni tido kul bape?”.. “ko ni tak tido ke?”..macam-macam lagi la soalan aku dapat..

Kadang aku terdiam gak bile teringat soalan diorang ni..tapi bile sampai rumah..aku wat je balik cam biasa..pastu time drive pikir balik..tu yang tetibe nak share sebab rasanya dah dapat jawapan..

‘Kakak Shaklee’ aku selalu share..kita ada 24jam..pandai-pandai la adjust..kalau kita pandai..banyak yang kita akan dapat..cam dia ada 2orang ank kecik..keje on call bagai..tapi Alhamdulillah berjaya..

Aku takde la sampai tahap cam dia lagi..anak aku baru sorang..si kecik tu pun dugaan gak..ape-ape semua mama..nak susu pun mama kene masukkan dalam mulut dia baru dia pegang..orang lain takmo..buat susu pun mama gak..nak minum air pun mama gak amikkan..aish..memang anak mama..tapi muka papa..sebijik..

Aku bekerja ya..masih bekerja insyaAllah sampai 31mac ni..so rutin biasa..aku keluar rumah paling lambat pukul 8 pagi..sampai rumah amik anak ape semua..dalam pukul 7 la..so balik terus masak..siapkan ape yang patut..berhenti jap bersihkan diri & solat..hantar report Shaklee..sambung masak kalau belum siap..sambil tu mesin uli roti berjalan..tinggal jap roti tu untuk makan..makan dgn asben lepas tu bagi makan anak..kadang dia join makan sekali..

Dah setel makan..tengok roti lak..kalau dah ok..keluarkan..bahagi doh..bentukkan..sementara tunggu roti naik..aku akan ngadap order Shaklee & As Beauty..tak pun order lain-lain la..kadang order stok sekali..lepas tu turunkan la mesin jahit (sebab aku letak atas almari..kalau tak kang anak wat main)..so menjahit la jap..tengok roti dah ok untuk bakar..aku tinggal la bakar kat dalam oven..sambung lagi manjahit..kalau mood menjahit ke laut..aku akan berkraf lak la..

Masa buat semua ni..biasa la ada selingan..anak suruh bukak katun la..mintak air la..nak biskut la..suruh pasangkan mainan..layan dia main..aku memang paling banyak melayan anak main daripada asben sebab anak pun memang nak aku je lebih..untuk anak..aku takde alasan langsung..sebenarnya aku berkraf, menjahit & meroti sebab bosan teman anak main..hee~~

Malam sikit aku akan update blog..tang blog ni kalau aku takde idea time malam..waktu rehat kat ofis kang aku buat..so takde alasan tak update blog..(bukan blog ni la..blog bisnes..hihi)

Lepas tidurkan anak (kalau dia nak tidur la)..baru aku packing roti & packing barang nak pos..kadang papa tidurkan dia..ni ikut mood ok..biasanya dia akan tunggu mama gak tidurkan..

Susun barang siap-siap untuk nak bawak pi keje esok..lepas solat baru aku tidur..paling awal aku tidur biasanya pukul 12++ la..paling lambat pukul 2 pagi..ni biasanya kalau order roti banyak la..sebab amik masa sikit nak bakar dalam oven..kene ikut turn..hihihi

So..ni la rutin harian aku..kene pandai adjust la ye..aku memang jenis tak tahu duk diam..dulu masa baru-baru ada anak memang sibuk dengan anak..bila anak dah besar tu la yang aku jadi bosan..dia pun dah pandai main sendiri..so aku cuma perhati je..jadinya..macam-macam la idea aku  nak buat..cukupkan 24jam..ok la tu..

1 kata-kata orang ramai:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Klik dan Menang!

Preview Rakan Blogger!